#### Module II Calendar of Events

### Friday, March 19, 2010:

| 7:30 am  | On The Sweet Side                                  | Pamela W. Smith, M.D., MPH  | 1 hr |
|----------|--|-----------------------------|------|
| 8:30 am  | New Treatments for Insulin Resistance and Diabetes | Pamela W. Smith, M.D., MPH  | 1 hr |
| 9:30 am  | Break  |                             |      |
| 10:00 am | The Skinny on Metabolic Syndrome                   | George Gillson, M.D., Ph.D. | 2 hr |
| 12:00 pm | Lunch (on your own)                                |                             |      |
| 1:30 pm  | Psychology of Metabolic Medicine                   | Pamela W. Smith, M.D., MPH  | 2 hr |
| 3:30 pm  | Break  |                             |      |
| 4:00 pm  | Metabolic Triad - Insulin, Cortisol and Thyroid    | Andrew Heyman, M.D.         | 2 hr |
| 6:00 pm  | Close of session                                   |                             |      |

## Saturday, March 20, 2010:

| 7:30 am  | Prevention and Treatment of Vascular Aging   | Mark Houston, M.D., SCH, FACP, FAAHA | 2 hr |
|----------|--|--------------------------------------|------|
| 9:30 am  | Break  |                                      |      |
| 10:00 am | The Role of Nutrition, Nutritional<br>Supplements and Vascular Biology<br>in the Treatment of Hypertension             | Mark Houston, M.D., SCH, FACP, FAAHA | 2 hr |
| 12:00 pm | Lunch (on your own)  |                                      |      |
| 1:30 pm  | Nutritional, Nutraceutical, Pharmacologic<br>and Integrative Treatment of Hypertension<br>with Case Presentations      | Mark Houston, M.D., SCH, FACP, FAAHA | 2 hr |
| 3:30 pm  | Break  |                                      |      |
| 4:00 pm  | Pathophysiology, Diagnosis and Integrative<br>Treatment of Dyslipidemia using<br>Nutrition and Nutritional Supplements | Mark Houston, M.D., SCH, FACP, FAAHA | 2 hr |
| 6:00 pm  | Close of Session   |                                      |      |

## <u>Module II</u> <u>Calendar of Events</u> <u>(Continued)</u>

## Sunday, March 21, 2010:

| 7:00 am  | Understanding Cardio-Metabolic Risks              | Thomas Guilliams, Ph.D. | 2 hr  |
|----------|---|-------------------------|-------|
| 7.00 am  | and Natural Treatment Options                     | momas Guinanis, Fn.D.   | 2 111 |
| 9:00 am  | Break   |                         |       |
| 9:30 am  | Energy Medicine                                   | Stephen Sinatra, M.D.   | 2 hr  |
| 11:30 am | Lunch (on your own)                               |                         |       |
| 1:00 pm  | Metabolic Cardiology                              | Stephen Sinatra, M.D.   | 2 hr  |
| 3:00 pm  | Break   |                         |       |
| 3:30 pm  | The Holy Grail of Cardiology<br>Fire in the Heart | Stephen Sinatra, M.D.   | 2 hr  |
| 5:30 pm  | Close of Session                                  |                         |       |

# Module V Calendar of Events

### Friday, March 19, 2010:

| 7:30 am  | Difficult and Unique Cases<br>in Metabolic Medicine - Part One | James LaValle, R.Ph., CCN, ND | 2 hr  |
|----------|--|-------------------------------|-------|
| 9:30 am  | Break  |                               |       |
| 10:00 am | Difficult and Unique Cases<br>in Metabolic Medicine - Part Two | James LaValle, R.Ph., CCN, ND | 2 hr  |
| 12:00 pm | Lunch (on your own)  |                               |       |
| 1:30 pm  | Cases in Pain Management                                       | Sahar Swidan, Pharm.D., BCPS  | 2 hr  |
| 3:30 pm  | Break  |                               |       |
| 4:00 pm  | Focus on Wellness  | Pamela W. Smith, M.D., MPH    | 1½ hr |
| 5:30 pm  | Multiple Sclerosis<br>Parkinson's Disease                      | Pamela W. Smith, M.D., MPH    | ½ hr  |
| 6:00 pm  | Close of session   |                               |       |

## Saturday, March 20, 2010:

| 7:30 am  | Cases in Bioldentical Hormone Replacement   | Andrew Heyman, M.D. | 2 hr |
|----------|---|---------------------|------|
| 9:30 am  | Break                                       |                     |      |
| 10:00 am | Cases in Cardiometabolic Disease - Part One | Andrew Heyman, M.D. | 2 hr |
| 12:00 pm | Lunch (on your own)                         |                     |      |
| 1:30 pm  | Cases in Cardiometabolic Disease - Part Two | Andrew Heyman, M.D. | 1 hr |
| 2:30 pm  | Stem Cells: Potential for Neuroregeneration | Jay Lombard, D.O.   | 1 hr |
| 3:30 pm  | Break                                       |                     |      |
| 4:00 pm  | Neuroenhancement                            | Jay Lombard, D.O.   | 1 hr |
| 5:00 pm  | Obesity: A Brain-Based Perspective          | Jay Lombard, D.O.   | 1 hr |
| 6:00 pm  | Close of Session                            |                     |      |

## <u>Module V</u> <u>Calendar of Events</u> <u>(Continued)</u>

#### Sunday, March 21, 2010:

| 7:00 am  | Module V: Case Histories  | Pamela W. Smith, M.D., MPH | ½ hr |
|----------|---|----------------------------|------|
| 7:30 am  | Case Histories Intensives   | Pamela W. Smith, M.D., MPH | ½ hr |
| 8:00 am  | More Case Histories – Clinical Intensives   | Pamela W. Smith, M.D., MPH | ½ hr |
| 8:30 am  | New Case Histories 2010   | Pamela W. Smith, M.D., MPH | ½ hr |
| 9:00 am  | Break   |                            |      |
| 9:30 am  | Introduction to Nutrients<br>How to Retain Your Patient Base<br>How to Develop a Customized Vitamin<br>Commonly Asked Questions | Pamela W. Smith, M.D., MPH | 2 hr |
| 11:30 am | Lunch (on your own)   |                            |      |
| 1:00 pm  | Case Histories – Clinical Intensives  | Pamela W. Smith, M.D., MPH | 2 hr |
| 3:00 pm  | Break   |                            |      |
| 3:30 pm  | Skin Disorders<br>Eye Health<br>Interstitial Cystitis<br>Acid-Alkaline Balance<br>The Importance of Minerals                    | Pamela W. Smith, M.D., MPH | 2 hr |
| 5:30 pm  | Close of Session  |                            |      |