#### Module I Calendar of Events

This schedule is tentative and is subject to changes.

# Wednesday, July 16, 2008:

7:15 am Introduction to Fellowship - Pamela Smith, M.D., MPH	
7:30 am Compounded Dosage Forms - Michael Collins, R.Ph.	2 hr
9:30 am Break	
10:00 pm Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome - James Wilson, Ph.D., ND, DC	1 hr
11:00 pm Adrenal Fatigue: Case Histories - James Wilson, Ph.D., ND, DC	1 hr
12:00 pm Lunch (on your own)	
1:30 pm Hormone Testing in Saliva, Blood Spot and Serum - David Zava, Ph.D.	2 hr
3:30 pm Break	
4:00 pm Breast Cancer – Progesterone vs. Synthetic Progestins - David Zava, Ph.D.	1 hr
5:00 pm PMS and PCOS - Pamela Smith, M.D., MPH	1 hr
6:00 pm Close Session	

## Thursday, July 17, 2008:

7:30 am	Estrogen Metabolism - Patrick Hanaway, M.D.	2 hr
9:30 am	Break	
10:00 am	Hormone Essentials: Personalizing Diagnosis and Treatment - Patrick Hanaway, M.D.	2 hr
12:00 pm	Lunch (on your own)	
1:30 pm	Hormone Replacement: By The Book - Eldred Taylor, M.D	2 hr
3:30 pm	Break	
4:00 pm	The Stress Connection - Eldred Taylor, M.D.	2 hr
6:00 pm	Close of Session	

## Friday, July 18, 2008:

7:30 am 9:30 am	Testosterone Replacement Therapy - Ronald Rothenberg, M.D. Break	2 hr
10:00 am	Stem Cells and Regenerative Medicine - Ronald Rothenberg, M.D	1/2 hr
10:30 am	Thyroid Replacement Therapy: "Pet Peeves" - Ronald Rothenberg, M.D.	1/2 hr
11:00 am	Clinical Aspects of Thyroid Treatment - Pamela Smith, M.D., MPH	1 hr
12:00 pm	Lunch (on your own)	
1:30 pm 3:30 pm	A Woman's Hormonal Symphony - Pamela Smith, M.D., MPH Break	2 hr
4:00 pm	Clinical Aspects of Hormone Replacement for Men & Women - Pamela Smith, M.D.,	2 hr

## Module VII Calendar of Events

#### This schedule is tentative and is subject to changes.

#### Wednesday, July 16, 2008:

pm Auto Immunity & The Gut - Patrick Hanaway, M.D 1 hr
11:00 Brain Fitness - Pamela Smith, M.D., MPH/span> 1 hr
12:00 pm Lunch (on your own)
1:30 pmRole of Excitotoxicity in Human Disease:The Central Nervous System - Russell Blaylock, M.D.2 hr
3:30 pm Break
4:00 pm Role of Excitotoxicity in Human Disease:The Peripheral System - Russell Blaylock, 1 hr
5:00 pm PMS and PCOS - Pamela Smith, M.D., MPH 1 hr
6:00 pm Close Session

#### Thursday, July 17, 2008:

7:30 am The Clinical Aspects of Auto-Immune Diseases - PPamela Smith, M.D., MPH	2 hr
9:30 am Break	
10:00 am Auto-Immune Diseases - Robert Rountree, M.D.	2 hr
12:00 pm Lunch (on your own)	
1:30 pm Auto-Immune Diseases (continued) - Robert Rountree, M.D.	2 hr
2:30 pm The Role of the Endocrine System in Autoimmunity - James Wilson, M.D.	1 hr
3:30 pm Break	
4:00 pm The Role of the Endocrine System in Autoimmunity (continued)- James Wilson, M.D.	2 hr
6:00 pm Close of Session	

# Friday, July 18, 2008:

7:30 am	Chronic Fatigue and Fibromyalgia - Pamela Smith, M.D.	2 hr
9:30 am	Break	
10:00 am	How to Maintain and Keep Your Memory Sharp - Eric Braverman, M.D.	2 hr
12:00 am	Lunch (on your own)	

1:30 pm	Clinical and Metabolic Features of Unexplained Fatigue - Michael Schmidt, Ph.D.	$2 \ hr$
3:30 pm	Break	
4:00 pm	Clinical and Metabolic Features of Unexplained Fatigue (continued) - Michael Schmidt, Ph.D.	2 hr

6:00 pm Close of Session