### Module I Calendar of Events

### Thursday, September 10, 2009:

7:15 am	Adrenal Fatigue: The 21 <sup>st</sup> Century Stress Syndrome	James Wilson, N.D., D.C., Ph.D.	1 hr
8:15 am	Adrenal Fatigue: Case Histories	James Wilson, N.D., D.C., Ph.D.	1 hr
9:15 am	Break		
9:45 am	Hormone Testing in Saliva, Blood Spot & Serum	David Zava, Ph.D.	2 hr
11:45 am	Lunch (on your own)		
1:45 pm	Hormone Replacement: By The Book	Eldred Taylor, M.D.	2 hr
3:45 pm	Break		
4:15 pm	Urinary Hormones	Patrick Hanaway, M.D.	2 hr
6:15 pm	Close of session		

### Friday, September 11, 2009:

7:15 am	The Bio-Identical Hormone Debate: Are Bioidentical Hormones Safer or More Effacious than Commonly Used Synthetic Versions in Hormone Replacement Therapy?	Kent Holtorf, M.D.	2 hr
9:15 am	Break		
9:45 am	A Woman's Hormonal Symphony	Pamela W. Smith, M.D., MPH	2 hr
11:45 am	Lunch (on your own)		
1:45 pm	Estrogen Metabolism	Patrick Hanaway, M.D.	2 hr
3:45 pm	Break		
4:15 pm	Hormone Essentials: Personalizing Diagnosis And Treatment	Patrick Hanaway, M.D.	2 hr
6:15 pm	Close of Session		

# Module I Calendar of Events (Continued)

## Saturday, September 12, 2009:

7:15 am	Compounded Dosage Forms	Sahar Swidan, Pharm.D.	2 hr
9:15 am	Break		
9:45 am	Male Hormone Restoration	Sangeeta Pati, MD, FACOG	2 hr
11:45 am	Lunch (on your own)		
1:45 pm	Clinical Aspects of Hormone Replacement For Men & Women	Pamela W. Smith, M.D., MPH Sahar Swidan, Pharm.D.	2 hr
3:45 pm	Break		
4:15 pm	PMS and PCOS	Pamela W. Smith, M.D., MPH	1 hr
5:15 pm	Clinical Aspects of Thyroid Treatment	Pamela W. Smith, M.D., MPH	1 hr
6:15 pm	Close of Session		

## Module VIII Calendar of Events

### Thursday, September 10, 2009:

7:00 am	Laboratory Evaluation: A Functional Diagnostic Approach – Part One	Patrick Hanaway, M.D.	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Laboratory Evaluation: A Functional Diagnostic Approach – Part Two	Patrick Hanaway, M.D.	2 hr
11:30 am	Lunch (on your own)		
1:30 pm	The Importance of Sleep in a Functional Medicine Model – Part One	Catherine Willner, M.D.	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	The Importance of Sleep in a Functional Medicine Model – Part Two	Catherine Willner, M.D.	2 hr
6:00 pm	Close of session		

#### Friday, September 11, 2009:

7:00 am	Nutritional Depletions Caused by Exericse	James LaValle, R.Ph., CCN, ND	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Laboratory Evaluations – Part One	Richard Lord, Ph.D.	2 hr
11:30 pm	Lunch (on your own)		
1:30 pm	Laboratory Evaluations – Part Two	Richard Lord, Ph.D.	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	A Metabolic Approach to Psychiatry	Pamela W. Smith, M.D., MPH	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

# Module VIII Calendar of Events (Continued)

## Saturday, September 12, 2009:

7:00 am	A Metabolic Approach to Cancer Therapies	Pamela W. Smith, M.D., MPH	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Everything You Wanted to Know About the Parathyroid	Eric Braverman, M.D.	1 hr
10:30 am	How to Successfully Wean a Patient Off of Anti-Depressants and Hypnotics	Pamela W. Smith, M.D., MPH	1 hr
11:30 pm	Lunch (on your own)		
1:30 pm	Cancer: Non-Toxic Therapies – Part One	Mark A. Rosenberg, M.D.	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Cancer: Non-Toxic Therapies – Part Two	Mark A. Rosenberg, M.D.	2 hr
6:00 pm	Close of Session		